At være frivillig brandmand

Udover de almindelige brandkorps, der drives i hele landet, så er der også rigtig mange frivillige brandmænd. De arbejder ikke med dette til hverdag, men de har gennemgået en del uddannelse, og de er også forpligtet til at efteruddanne sig løbende.

De er det supplement, der skal til i hele landet, for at give den bedste sikkerhed og dækning. Samtidig er det populært, for rigtig mange mennesker vil gerne være med til at kunne gøre en forskel, og som frivillig brandmand er der rigtig mange muligheder.

Rykker ud som alle andre

Frivillige brandmænd kan være os alle sammen. Er det noget for dig, så er der rig mulighed for at blive frivillig i Beredskabsstyrelsen alle steder i landet. Nogle steder kombineres de frivillige med de lokale værnepligtige, der er med til at udføre de samme arbejdsopgaver, mens der andre steder, hvor der er langt til den nærmeste kaserne, alene er frivillige.

Det spændende ved frivilligt arbejde liger i ordet frivillighed. Det er en villighed til at gøre en indsats for andre mennesker, og vel at mærke i sin fritid. Men det bærer lønnen i sig selv, hvis der kan gøres noget i en krise.