Intet brandvæsen uden en brandbil

Brandbiler kan alle genkende i gadebilledet. Ikke kun ved deres størrelse og karakteristiske røde farve, men også på sirenerne. Deres lyd skiller sig ud fra politibiler og ambulancer, så du kan høre forskel selv på lang afstand.

Den mest kendte brandbil er nok den, der hedder automobilsprøjten. I folkemunde hedder den bare en sprøjte, men den har ikke kun vand med ombord. Den har lidt af det hele, og derfor er det altid denne tpe af køretøj, der rykker ud, når der bliver alarmeret.

Der er nemlig slanger ombord, skumslukkere og forskelligt værktøj. Herunder den slags værkstøj, der bruges til at klippe hele biler op med, så personer, der sidder fastklemt, kan komme fri.

Der er flere køretøjer end denne

Der findes også en stigevogn, der hedder en drejestige. Stigen kan dreje rundt, og det er derfor muligt at komme til, men den bruges også til at sikre belysning af arbejdsområder, for selv om en ild kan lyse op, så er godt arbejdslys altid at foretrækker, også for brandmænd.

Selve indsatslederen har i visse tilfælde sin helt egen vogn. På en måde kan der være flere almindelige brandfolk i de andre biler, og indsatslederen kan komme frem sammen med en chauffør og lede arbejdet, hvor det er nødvendigt. Han eller hun er derfor ikke afhængig af, hvilke biler der ellers er til rådighed.

Der kan også være behov for en slangetender. Det er en brandbil, der har ekstra lange slanger med. Det kan være nødvendigt, hvis den nærmeste brandhane er meget lagt væk, for der skal sikres rigeligt med vand for at slukke selv en mindre brand.

Her kan ekstra tankvogne også blive aktuelt. De kan, som navnet antyder, rumme store mængder vand, og kombineret med de andre vogne, der findes, sikres den mest effektive brandslukning.