Er du gør-det-selv-mand? Så bliv frivillig brandmand i fritiden!

Følelsen af at bidrage positivt til sit lokalsamfund er en af de bedste, der findes. Du er måske selv kendt som områdets gør-det-selv-mand. Ham som alle kontakter, når de skal have sat et nyt køkken eller badeværelse op. Måske gør du det endda til tider helt gratis, eller måske blot for en ganske lille sum penge. Som sådan er du allerede kendt for din hjælpsomhed, samt for din støtte til det lokale samfund. Det er alt sammen godt, men der findes faktisk en måde yderligere hvorpå du kan bidrage til lokalsamfundet. Du kan nemlig blive frivillig brandmand. Læs meget mere om det her.

Hjælp dine venner og bekendte med at spare penge på gør-det-selv-projekterne

Som frivillig brandmand kommer du til at løfte en stor og vigtig opgave. Nemlig at rykke ud når der uheldigvis opstår brande i nærområdet. Det er en vigtig og ikke mindst god måde at hjælpe lokalområdet på. Du kan også hjælpe dine venner og bekendte i området på anden vis, ved at drysse ud af din VVS-viden. Anbefal således folk at købe deres VVS-artikler billigt via internettet. Erfaringsmæssigt er der masser af penge at spare på denne måde. En af de butikker der byder på de laveste priser online, er webshoppen rorfokus.dk, som tilbyder billige badeværelsesmøbler, VVS-artikler med mere. Når dine venner og bekendte har købt varerne billigt på siden, kan du efterfølgende hjælpe dem med at sætte deres nye badeværelse op. Det er hvad man kalder en god vennetjeneste.

Som kommende frivillig brandmand skal du dog være indstillet på, at du på alle tider af døgnet, samt hele året rundt, kan risikere at blive kaldt ind til tjeneste. For så snart en brand opstår, er det vigtigt at der lynhurtigt rykkes ud til den. Du bliver derfor nødt til at spørge dig selv, om du har overskud nok i hverdagen til at tilbyde denne vigtige form for “samfundstjeneste”. Har du partner, børn og fuldtidsjob at se til, så kan det godt blive hektisk til tider. Hvis du dog alligevel kan finde tid i kalenderen til det, så kommer du til at bestride et utrolig vigtigt job.

Vigtigt at holde formen ved lige

Forhåbentlig har du nu besluttet dig for at tilmelde dig som frivillig hos det lokale brandkorps. Hav dog visse ting i baghovedet. Der er nemlig krav du skal leve op til, før du kan blive frivillig brandmand. For det første skal du være i fornuftig fysisk form. Du skal samtidig have en ren straffeattest, være mindst 18 år gammel, og så skal du bestå et kursus. Vær i øvrigt opmærksom på, at du typisk honoreres økonomisk for din indsats, så dit vigtige samfundsbidrag belønnes faktisk med en mindre løn. Der er således ingen grund til ikke at kaste sig over denne vigtige samfundsopgave.