Som brandmand m/k har du et ganske hårdt arbejde. Det gælder, uanset om du arbejder på fuldtid som brandmand, eller om du kun er brandmand på deltid, sådan som det er tilfældet mange steder i landet. Ikke mindst i det sønderjyske, hvor det at være brandmand ofte er et frivilligt hverv, som de lokale varetager med en lille lokal brandstation som omdrejningspunkt.
Hav lidt kalorier i lommen
Når du rykker ud, er det en god idé at have et lille beredskab af kalorier med i lommen, så du hurtigt kan indtage lidt, hvis du mærker, at blodsukkeret går i minus. Vælg for eksempel lidt knækbrød – produkterne fra Wasa er anerkendte og fås i et hav af varianter, så du kan finde den variant, du synes bedst om. Det er på mange måder praktisk at have knækbrød med. Det er hurtigt og nemt at spise, og skulle du ligefrem nå at have en pause, hvor du kan trække dig tilbage, kan du hurtigt supplere med lidt ost, pølse, eller hvad du nu engang har ved hånden.
Mange brande hvert år
Der er ganske mange brande i Danmark – omkring 25.000 brande rykker brandbilerne ud til om året, og selv om nogle er mere alvorlige end andre, er en brand altid traumatisk for dem, den går ud over. En brand kan koste liv og ejendom, og selv om der måske kun er tale om en lille brand, står man ofte med skader, som det kræver professionel hjælp at udbedre. Alle bør derfor søge at forebygge brand så godt som muligt.
Om branden er stor eller lille, er den energikrævende for dig som brandmand. At være en god brandmand kræver både, at du har et mentalt beredskab, så du er forberedt på alle situationer, og at du fysisk er i god form.
Uncategorized