Hverdagens helte

Der er nok ikke mange, som tænker over det det, men hver gang brandalarmen lyder, så er der en mulighed for, at de, som rykker ud, kommer til at sætte livet på spil for at sikre dit hjem og dine ejendele fra at brænde.

Det er dog langt fra et let arbejde, og der er mange krav både til fysikken og til den mentale helse, for der må ikke være nogen slinger i valsen, når man skal redde folk ud af bygninger og klatre op ad stiger i højderne med store slanger på ryggen.

En fælles indsats

Derfor ser man ofte brandmænd træne i fælles flok, og de gør alt, hvad de kan for at holde sig i form til at kunne klare det fysisk krævende job, for det er ikke let at slæbe alt det udstyr, de har, og bære alt det, som de skal bruge til at slukke en ildebrand.

Så længe mennesket har boet i faste boliger, har ild været noget af det, som man frygtede mest, og det er også sådan i dag. Det bedste eksempel i nyere tid er Notre Dame katedralen, og hvor mange overskrifter branden har trukket.

Brandmændenes historie er lang, og der har i mange dele af verden været en tradition for, at brandfolk har været frivillige, som meldte sig, og som rykkede ud, når alarmen lød.

I dag er det professionelle, som kommer ud med deres store brandbiler og professionelle udstyr, men det er stadig et arbejde, som kræver, man er på toppen både fysisk og psykisk.

Tørke er en stor fare

Når vejret er, som det var sidste sommer, hvor der var så tørt over hele landet, så er der en meget stor chance for markbrande eller brande i andre dele af den danske natur, og det er selvfølgelig også brandmændenes arbejde at få dem slukket. Men der er meget, som man kan gøre selv, og noget af det er at sikre, man ikke har ting liggende, som ved et uheld kan sætte ild til naturen. Der er rigtig meget udstyr, du kan bruge, som det du kan købe på https://www.kellfri.dk/, for det er jo bestemt en brandfælde, hvis der er hø, halm eller andet, som ligger, hvor solens stråler kan ramme det.

Der er heldigvis altid en hurtig udrykning, og de fleste er rigtig gode til at få installeret brandalarmer og lytter til de gode råd, som brandfolkene giver, når de er ude og holde foredrag på skoler og andre institutioner, for det er nemlig også en del af deres arbejde. Det er jo nu engang meget lettere at forebygge, end det er at skulle helbrede, og det er også meget sandt, når det gælder ildebrande, for har der først været ild, så er det sjældent, der er mange ting tilbage, for ilden æder alt og efterlader kun minder om det, som var engang.