Alt om brandmænd

Denne side er her for at fortælle dig en masse omkring brandmænd og deres virke. Du vil her også finde ting, du ikke ved, og selvom du allerede ved en del, så vil du se, at der er noget, du ikke vidste.

Måske har du allerede hørt, at brandmænd kaldes for hverdagens helte, og det er jo ikke uden grund. Hver dag sætter brandmænd deres liv på spil for at redde de mennesker, der kommer ud for ild og fare. Brandmænd er ikke kun mænd, nej, det ses, at flere og flere kvinder også træder ind i den branche, og det er jo en spændende udvikling. For mens det kræver mod, vilje og styrke at være brandmænd og kæmpe mod ilden, så kræver det også sit menneske at kravle i det tøj, der viser, at du er en ægte brandmænd.

En brandmand er på mange måder et helt almindeligt menneske. De er lige så almindelige mennesker, som medarbejderne ved mc dæk er, og det er jo noget, som enhver bør være opmærksom på. En brandmand er også et menneske med krop og sjæl som alle os andre, men det, der adskiller en brandmand fra mange andre mennesker, er, at dette menneske gerne sætter sit liv på spil for at klare sit job. Det kan faktisk siges, at det at være brandmand er en form for livsstil, og det er ikke en livsstil. Mange mennesker har en familie derhjemme, og det har de fleste brandmænd naturligvis også. Det betyder altså, at der kan sidde en familie derhjemme, som er bekymret, når deres brandmand rykker ud. Det kræver naturligvis is i maven, men det kræver også en familie, der er mere end blot forstående.

En brandmand skal rykke ud med kort varsel, og når først hans eller hendes telefon rykker, så har vedkommende fem minutter, før der er ankomst på stationen, og brandbilen kører derfra. Det er jo ikke lang tid, og derfor skal en brandmand være meget opmærksom, når det er ham eller hende, der har vagten. Det stiller krav til både hurtighed og præcision, og det er noget, alle brandmænd ved, og det er også noget, de bliver trænet i.

Det er ikke for alle at blive brandmand, men det er for dem, der virkelig brænder for jobbet, og det er et job, der stiller store krav til både fysikken, men også til det mentale. For mens det handler om at holde hovedet koldt og samtidig at bevare overblikket, så handler det også om ikke at gå i panik. De fleste vil være lidt bange fra tid til anden, men det må aldrig stoppe dem i at gøre det, de er ude for at ordne; nemlig det at skulle slukke ilden.