Den perfekte brandmand

Der findes mange skønne historier i denne verden – og ikke mindst om brandmænd.

Brandmænd er på mange måder hverdagens helte. De redder alt fra mennesker, til katte, til heste, til grise, til køer og til får. Det hænder også, at gamle Fru Hansens potteplanter bliver reddet, når hun fra tid til anden har fået ild i huset, når smøgen ikke er blevet slukket. Og her er det værd at henlede opmærksomheden på, hvad det er, brandmænd egentlig betyder for os, og hvad det betyder for hele vort samfund, at de ligger den indsats i deres arbejde, som de gør.

For uden dem, så så hverken Danmark eller verden sådan ud, for det kræver virkelig også et mod, som det langt fra er de fleste, der har. For selv brandmanden skal være villig til at sætte sit liv på spil og kaste sig ind i de flammer, der brænder i lys lue, når der først er gået ild i et hus eller en bygning eller måske endda en mark. Brandmanden har også familie og børn derhjemme, og nogle gange så må de nærmeste sidde derhjemme og være nervøse for, hvad der sker, eller hvad der kommer til at ske, når deres elskede brandmand bliver kaldt ud i verden.

Men intet er af lave, for når først brandmanden rykker ud, så er hans mod så stort, at intet kan vælte ham af pinden, og netop dette er essentielt. Selv kattene bliver reddet, når først ilden brænder og røgen raser, og alt bliver sat på spil. Her er det vigtigt at huske på, at brandmanden også er en helt almindelig mand og ikke en eller anden form for supermand, som mange måske går og tror. For nej, han har også sit almindelige liv og sit almindelige virke, og derhjemme har han også sit at se til. Derfor er det vigtigt at yde store respekt og ære for disse mennesker, der sætter deres liv på spil for andre mennesker, for det er jo netop det, det handler om. Det handler om, at nogen gør noget ekstraordinært i deres arbejde, og at det er noget af det, vi i Danmark kan have fokus på. For ja, mange gør noget, men hvor mange gør noget for andre, som ikke lige er deres familie og venner? Ja, brandmanden får naturligvis løn for sit job, og det skal jo til, men derfor er det essentielt at hylde brandmanden for netop det flotte arbejde han eller hun gør i sin dagligdag. Og derhjemme, så er der selvfølgelig også fokus på et normalt liv og børns varer, som naturligvis skal passes. Alt skal jo køre rundt i dette liv for os alle, og det gør det også, særligt når vi husker at være opmærksomme og taknemmelige for hinanden.