Hvilke regler er der for en brandmands udseende?

Det kan virke en smule pudsigt, men har du nogensinde tænkt over, hvilke regler der er for, hvordan en brandmand må se ud? Nedenfor kan du læse om brandmænd må have tatoveringer, skæg og langt hår.

Der er ingen regler for brandfolks hår

Det lader til, at der ikke er fastsatte regler for, hvor langt hår de mandlige og kvindelige brandfolk må have. Derfor kan du sagtens gennemføre en hårtransplantation hos Nordic hair clinic uden frygt for, at det går ud over dit arbejde som brandmand.

Skal man være en bestemt højde?

Der har tidligere været strenge krav om, at politimænd skal have en vis højde for at kunne blive optaget på deres uddannelse. Nu til dags er det dog kun vejledende, at mænd skal være mindst 172 cm høje og kvinder skal være mindst 164 cm høje, hvis de ønsker at blive politimænd.

Derfor kunne man tro, at der ville være et højdekrav for brandmænd, men det er ikke tilfældet. Her er det vigtigere, at du ikke er bange for højder, mørke rum og lignende.

Derfor kan brandmænd ikke have skæg

Generelt set kan brandfolk ikke have ansigtshår som skæg eller lignende. De fleste brandstationer kræver, at besætningen barberer skægget væk før hver vagt, mens andre tillader at have hårvækst, der svarer til en dag.

Forbuddet mod skæg skyldes, at ansigtsskæg kan skabe en barriere mellem brandmandens hud og den indvendige forsegling på ansigtsmasken, der beskytter ham i arbejdsgangen. Et brud på den forsegling ville skabe et kompromis på forsyning af frisk luft, og det kan udsætte brandmanden for skadelige og giftige partikler.

Du må måske gerne have overskæg

Hvis du ikke kan leve uden skæg, kan du måske slippe afsted med et overskæg. Det kan være tilladt, hvis overskægget ikke kommer i kontakt med den indvendige forsegling på ansigtsmasken. Derudover må det max række ud til hjørnerne på din mund. Nu hvor vi er ved ansigtshår, er det også brugbart at pointere, at bakkenbarter heller ikke må komme i kontakt med den indvendige forsegling på ansigtsmasken.

Må brandmænd have tatoveringer?

De fleste brandstationer tillader at brandfolk har tatoveringer. Måske kan det være, at de kræver, at de dækkes til, når du er på arbejde. Men det er nok mere realistisk i andre lande som USA end i Danmark.