Vær godt klædt på når du skal på brandvagt

Det at være brandmand er et spændende job, som dog kræver, at man er parat til at møde op til alle tider og i al slags vejr. Mange steder har man en fast brandvagt, hvor man som brandmand møder ind på bestemte vagter og så rykker ud, hvis der er brug for, at der skal slukkes en brand et sted. Andre steder har man ikke en sådan fast bemandet alarmcentral, hvor brandmænd er på vagt og klar til at rykke ud. Her har man brandmænd, der hjemmefra og fra deres job passer deres jobs som brandmænd og så kan blive hidkaldt til at rykke ud, hvis der er gået mere end røg af en brand et sted. Og i dag er det både mænd og kvinder, der vælger tjansen som brandmand, som er et spændende arbejde, hvad enten det er på fuld tid eller på deltid.

Godt tøj nødvendigt

Uanset hvad, så er det nødvendigt at have varme og flotte vinterjakker, som man kan bære, når man skal hjemmefra og afsted til brandstationen. Sådanne vinterjakker kan du finde på den lækre webshop NA-KD, hvor der er et ualmindeligt stort udvalg af vinterjakker i alverdens designs og materialer. Selv om vi efter alt at dømme går mod et mildere klima, så har vi i Danmark stadig mange kolde måneder, hvor vinterjakker er et både nødvendigt og hensigtsmæssigt stykke beklædning.

Henne på brandstationen venter noget helt andet tøj, nemlig brandmandsuniformen. Hver brandmand har typisk sin egen tilpassede dragt, som hænger klar til at hoppe i og med brandmandsstøvlerne linet op på række, lige klar til at springe i. Hurtig indsats er afgørende for, om man kan redde både mennesker, dyr og ejendele ved en brand, så det er vigtigt, at man lige kan hoppe i uniformen uden først at skulle rode alt for meget med den.

Som sagt er der i dag både kvindelige og mandlige brandfolk, men det er stadig mændene, der er i overtal. Stadig flere steder kommer der dog kvindelige brandmænd, og det bliver interessant at se, om den bedre kønsfordeling vil ændre på arbejdsformer og omgangstone i dette traditionelt mandlige erhverv.