Røgdykkeren redder det hele

Når der rykkes ud til en brand, er der meget, der skal tages hensyn til og arbejdes med. Først og fremmest skal der reddes liv, hvis en eller flere personer er fanget i en brændende bygning. Men liv tænkes der ikke kun på menneskeliv, men også familiens kæledyr eller dyr i en stald hos en landmand.

Det er røgdykkeren, der bevæger sig ind i den brændende bygning for at sikre dette arbejde. Det foregår iført udstyr, der er brandhæmmende, og desuden har røgdykkeren sin egen iltforsyning – lige som en dykker har det.

Ud over de liv, der skal reddes i forbindelse med en brand, så er det vigtige arbejde at redde så meget af en bygning og det indbo der er. Ilden er som bekendt meget ødelæggende, og den skal derfor forhindres i at sprede sig så meget som muligt.

Vand har samme effekt, og derfor vil brandmænd og røgdykkere så vidt det er muligt kunne bruge vand der, hvor det er nødvendigt. På de måde sikres så meget af bygninger, som muligt, men det sikrer samtidig også vigtige beviser, når der efterfølgende skal forskes i, hvorfor en brand er opstået.